בחירת אחסון היא עניין יותר פשוט ממה שנדמה לכם. אם תבחרו נכון את החברה והחשבון שמתאים לאתר שלכם, הדברים אמורים להסתדר משם והלאה.
בחו"ל או בארץ?
אתם יכולים לבחור בין חברה שנמצאת בארץ או בחברה שנמצאת בחו"ל. לכאורה, אם קהל היעד שלכם נמצא בארץ, עדיף ללכת עם חברה ישראלית, אבל יש עוד כמה שיקולים לעניין.
אחסון בארץ:
* תמיכה בעברית
* פתרונות מקומיים שמחוברים לשאר ספקי השירות בארץ
* שטח אחסון ונפח תנועה קטן יותר
* עלות יקרה יותר
* שרתים איטיים יותר, לרוב
* תמיכה (לרוב) בשעות היום בלבד
אחסון בחו"ל
* תמיכה 24\7 ברוב החברות הרציניות
* עלות זולה יותר
* אמינות גבוהה יותר (לרוב)
לרוב, עדיף ללכת עם מה שנוח לכם. אם לדבר בעברית עם התמיכה חשוב לכם, לכו על זה. אם חשובה לכם תמיכה 24/7, לכו על חברה בחו"ל. זה תלוי בקהל היעד, ובסוג מערכת היחסים שתהיה לכם עם חברתה אחסון. לרוב, אחסון טוב צריך לעבוד ולא להטריד אתכם רוב השנה, למעט במקרים חריגים. ואז – אתם צריכים חברה אמינה שתעזור לכם מעבר למינימום ההכרחי. לרוב, תמצאו שירות כזה בחו"ל ולא בארץ.
איזה סוג חבילה אתם צריכים
לרוב סוגי האתרים, חבילות אחסון מורכבות בעיקר (מבחינתכם) מנפח אחסון ומתנועת גולשים. נפח אחסון מתייחס לתכנים שאתם מעלים כמו תמונות וקטעי וידאו, ונפח תנועה מתייחס לכמות הגולשים ונפח הפעולות שהם מבצעים באתר שלכם.
אתרים קטנים שמיודעים לקהל של מספר אלפי מבקרים בשנה, יכול להסתפק בחבילה של אחסון שיתופי (shared hosting), שדוחפת את האתר שלכם לאחסון עם עוד עשרות או מאות אתרים נוספים. באחסון טוב, חבילה כזו אמורה להספיק בלי בעיות של איטיות או ניצול הנפח.
אתרים גדולים יותר, כמו חנויות עם מספר מבקרים רציני יותר, או כל אתר שקהל גדול יותר מבקר בו ומחפש חווית גלישה מהירה וטובה, יכולים לבחור בחבילה של שרת וירטואלי (VPS). במקרה הזה, האתר שלכם יישב לבדו בשרת משלו (לרוב על חתיכה משרת וירטואלי שמיועדת רק עבורכם). במקרים האלו אפשר להתאים את האתר לשרת ולהיפך, ולקבל חווית גלישה טובה יותר.
האופציה לאתרים גדולים ומורכבים יותר היא שרת ייעודי (dedicated server). במקרה הזה מדובר על שרת פיזי שמיועד רק עבורכם, ומאפשר שליטה מוחלטת בחיבור בין הקוד לבין השרת שמפעיל אותו. מדובר לרוב על אתרים עם ריבוי מבקרים, ופעולות מורכבות יותר שהאתר צריך לבצע.
כמה אתם אמורים לשלם כל חודש
אחסון שיתופי (shared hosting) – צריך לעלות בין 30 ל60 ש"ח.
שרת וירטואלי (VPS) – צריך לעלות בין בין 150 ל350 ש"ח (יכול לעלות יותר עם שדרוגים)
שרת ייעודי (dedicated server) – בין 500 ל1000 ש"ח (יכול לעלות יותר עם שדרוגים)
אלו מחירים לאתר הממוצע. אתרים עם כמות מבקרים גדולה יותר יכולים לעלות גם עשרות אלפי שקלים או מיליונים לאתרים הגדולים ביותר שכל האינטרנט עובר בהם כמה פעמים ביותר.
לסיכום
הדבר החשוב באמת הוא החבילה הנכונה עבורכם ותמיכה עם שירות אמיתי שעומד מאחוריה. לא כדאי לבחור בחבילה הזולה ביותר, ואז כשהאתר נופל לקבל שירות איטי ולא איכפתי, כשעוד כמה דולרים בחודש היו מסדרים לכם צוות טכני מחויב בצד השני של הטלפון שעוזר לכם על המקום לטפל בבעיה.
המלצות שלנו (נכונות ל2017, כי חברות אחסון מידרדרות ומורידות סטנדרטים כל הזמן, בעיקר ישראליות).
לאתרי וורדפרס – https://www.siteground.com/. חברה שפיתחה שרתים ייעודיים לוורדפרס, בכל הרמות, כולל תמיכה ברמה הכי גבוהה והתחייבות לטיפול תוך חצי שעה שלרוב אכן מתרחשת.
כללי – https://site5.com/. חברה טובה עם מערך תמיכה מקיף ואפקטיבי.
כללי, אחד ואחרון – hostgator.com. חברה וותיקה, שמתאימה מאוד לאנשים בלי ידע טכני מקיף וכאלו שרק מתחילים להתעסק באתרי אינטרנט.